
«Όχι, ευχαριστώ» λέει ο Πούτιν στην πρόσκληση να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε την πρόσκληση να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο Πούτιν δεν επιθυμεί να «χειροκροτήσει» την ένταξη πρώην σοβιετικών δημοκρατιών στη Συμμαχία.
30
Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε τελικά την πρόσκληση να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιουνίου. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο Πούτιν δεν επιθυμεί να «χειροκροτήσει» την ένταξη πρώην σοβιετικών δημοκρατιών στη Συμμαχία.
Ανώτερος διπλωμάτης που ρωτήθηκε διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας δήλωσε ότι οι σχετικές συζητήσεις συνεχίζονται.
Πολιτικοί παρατηρητές συνδέουν την άρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής με το γεγονός ότι στην Κωνσταντινούπολη θα εορταστεί η διεύρυνση της Συμμαχίας με την ένταξη χωρών – μελών του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία), αλλά και κρατών που κάποτε αποτελούσαν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία).
Το Κρεμλίνο ποτέ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς, ενώ στο ζήτημα της συνεργασίας Ρωσίας – ΝΑΤΟ, η θέση της ρωσικής κυβέρνησης είναι ότι αυτό εξαρτάται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πότε θα γίνουν οι πληρωμές
- Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι για την επόμενη μέρα χωρίς τον Μέσι
- Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Συγκρούστηκε μηχανάκι με ασθενοφόρο – Νεκρός 17χρονος
- Συνταγή: Κέικ λεμόνι με blueberries
- Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω τεχνικών εργασιών και
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία

