
Παραπομπή σε δίκη 29 στελεχών ζητούν οι Ιταλοί εισαγγελείς για την Parmalat
Οι Ιταλοί εισαγγελείς ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη 29 διευθυντικών στελεχών και τριών εταιρειών που φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο της πτώχευσης του ομίλου τροφίμων Parmalat, όπως έγινε γνωστί την Τετάρτη από δικαστική πηγή.
27
Οι Ιταλοί εισαγγελείς ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη 29 διευθυντικών στελεχών και τριών εταιρειών που φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο της πτώχευσης του ομίλου τροφίμων Parmalat, όπως έγινε γνωστί την Τετάρτη από δικαστική πηγή.
Στην κατάσταση των ονομάτων είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της εταιρείας Καλίστο Τάνζι, ενώ προτείνεται και η παραπομπή σε δίκη των θυγατρικών εταιρειών της Bank of America στην Ιταλία, της εταιρείας ελεγκτών Deloitte & Touche και του πρώην γραφείου στην Ιταλία της ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton, ανέφερε η ίδια πηγή.
Επί της εισαγγελικής πρότασης πρέπει να αποφανθεί δικαστής του Μιλάνου.
Η Bank of America σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν πιστεύει να θεμελιώνεται εμπλοκή της στο σκάνδαλο, ύψους 14,27 δισ. ευρώ. «Δεν πιστεύουμε ότι τα γεγονότα υποστηρίζουν την κατηγορία αυτή σε βάρος της Bank of America. Θα αμυνθούμε σθεναρά» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)



