
Δημόσια απολογία της Daily Mirror για τις πλαστές φωτογραφίες βασανισμών στο Ιράκ
Δημόσια συγγνώμη για τη δημοσίευση πλαστών φωτογραφιών που απεικονίζουν Βρετανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται Ιρακινούς ζητά η Daily Mirror κατόπιν της παραίτησης του αρχισυντάκτη Π.Μόργκαν. «Συγγνώμη μας παγίδευσαν» ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Σαββάτου.
51
Δημόσια συγγνώμη για τη δημοσίευση πλαστών φωτογραφιών που απεικονίζουν Βρετανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται Ιρακινούς κρατούμενους ζητά το Σάββατο η Daily Mirror κατόπιν της παραίτησης του αρχισυντάκτη Πιρς Μόργκαν. «Συγγνώμη μας εξαπάτησαν» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.
Ο αρχισυντάκτης της Daily Mirror Πιρς Μόργκαν υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή στον απόηχο της ανακοίνωσης του βρετανικού υπουργείου Αμυνας ότι οι σχετικές έρευνες που διεξήχθησαν καταδεικνύουν ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα δεν είχαν ληφθεί στο Ιράκ.
«Είναι σαφές τώρα ότι οι φωτογραφίες των Βρετανών στρατιωτών που βασανίζουν κρατούμενους στο Ιράκ ήταν πλαστές. Όταν κάνουμε λάθος, εξαπατούμε αυτούς που υπολογίζουμε περισσότερο, τους αναγνώστες μας. Ζητούμε επομένως συγνώμη επειδή δημοσιεύσαμε αυτές τις φωτογραφίες που σήμερα πιστεύουμε ότι δεν ήταν αυθεντικές» αναφέρει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα.
Κατόπιν της παραίτησης Μόργκαν, ο συνταγματάρχης Ντέιβιντ Μπλακ -διοικητής του Συντάγματος στο οποίο ανήκουν οι Βρετανοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ- αξίωσε τη δημόσια απολογία της Daily Mirror, τονίζοντας ότι «αυτές οι φωτογραφίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των στρατιωτών, καθώς λειτουργούν ως διαφήμιση για νέα μέλη της Αλ Κάιντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς


