Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοπρασία με τιμή-ρεκόρ για το «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο

Δημοπρασία με τιμή-ρεκόρ για το «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο

Στην τιμή - ρεκόρ των 104.168.000 δολαρίων πουλήθηκε το Αγόρι με πίπα του Πάμπλο Πικάσο και έγινε το ακριβότερο έργο που έχει ποτέ αποκτηθεί μέσω δημοπρασίας. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 82,5 εκατ.δολάρια για τo Portrait of Doctor Gachet του Βαν Γκογκ.

30

Στην τιμή – ρεκόρ των 104.168.000 δολαρίων πουλήθηκε το Αγόρι με πίπα του Πάμπλο Πικάσο και έγινε το ακριβότερο έργο που έχει ποτέ αποκτηθεί μέσω δημοπρασίας. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 82,5 εκατ.δολάρια για το Portrait of Doctor Gachet του Βαν Γκογκ.

Το έργο έχει διαστάσεις 99,7 Χ 81,3 εκατοστά και προερχόταν από τη συλλογή του Αμερικανού Τζον Χέι Ουίτνι, μέλους της θρυλικής οικογένειας συλλεκτών έργων τέχνης. Η οικογένεια Ουίτνι είχε αγοράσει τον πίνακα το 1950 έναντι του ποσού των 30.000 δολαρίων.

Τα έσοδα από την πώληση του πίνακα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Γκρίντρι το οποίο ίδρυσε το 1982 η Μπέτσι Χέι Ουίτνι στη μνήμη του συζύγου της, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βρετανία και προέδρου της International Herald Tribune.

Ο Πικάσο ζωγράφισε το Αγόρι με Πίπα, όταν ήταν 24 ετών. Στο έργο απεικονίζεται ένας νεαρός Παριζιάνος, που κρατά στο αριστερό του χέρι μια πίπα και είναι στεφανωμένος με τριαντάφυλλα.

«Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα ωραιότερα έργα της ροζ περιόδου του Πικάσο» σχολίασε ο υπεύθυνος του οίκου για το τμήμα ιμπρεσιονιστικών και μοντέρνων έργων των Sothebys, Τσαρλς Μόφετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024