
Υπόγειες βάσεις στο πλαίσιο του πυραυλικού της προγράμματος κατασκευάζει η Β.Κορέα
Η Βόρειος Κορέα κατασκευάζει δύο υπόγειες βάσεις για να αναπτύξει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, που έχουν δυνατότητα να πλήξουν στόχο σε απόσταση 4.000χλμ., σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τσοσούν Ιλμπο, που κυκλοφορεί στη Σεούλ.
27
Η Βόρειος Κορέα κατασκευάζει δύο υπόγειες βάσεις για να αναπτύξει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, που έχουν δυνατότητα να πλήξουν στόχο σε απόσταση 4.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τσοσούν Ιλμπο, που κυκλοφορεί στη Σεούλ.
Το δημοσίευμα αυτό αναφέρει πως οι εργασίες στις βάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70 έως 80 τοις εκατό. «Αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος εντόπισε περίπου δέκα νέους βαλλιστικούς πυραύλους και κινητούς εκτοξευτήρες σε αυτές τις βάσεις», γράφει η νοτιοκορεατική εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο στη Σεούλ.
Η μία βάση βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ και η άλλη στα βορειοανατολικά της χώρας. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τον τύπο των πυραύλων που αναπτύσσονται σε αυτές τις βάσεις, ούτε εάν μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμη αντιπροσωπία της Νοτίου Κορέας μετέβη την Τρίτη στη Βόρειο Κορέα, όπου θα έχει νέες διαβουλεύσεις για την εκτόνωση της κρίσης που προκάλεσε το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
