30

Στα χέρια των αστυνομικών δυνάμεων της Σερβίας βρίσκεται από τη Δευτέρα ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Τζίντζιτς. Πρόκειται για τον Μίλοραντ Λούκοβιτς, ο οποίος φέρεται να παραδόθηκε οικειοθελώς στις Αρχές.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι Αρχές είχαν «φωτογραφίσει» τον 39χρονο Λούκοβιτς από το Μάρτιο του 2003, ωστόσο, δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν. Μάλιστα, δικάζεται ερήμην στη διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ντράγκαν Γιόσιτς, ο καταζητούμενος παραδόθηκε στους αστυνομικούς τμήματος στο κέντρο του Βελιγραδίου σε κατάσταση μέθης. «Ο ίδιος εξέφρασε τη βούλησή του να παραδοθεί και αμέσως οδηγήθηκε στη φυλακή» δήλωσε ο υπουργός.

Ο 39χρονος Λούκοβιτς ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων της σερβικής αστυνομίας (GSA) και ήταν επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο «Λεγκίζα». Είχε υπηρετήσει και στη Λεγεώνα των Ξένων.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας – Μαυροβουνίου, Βουκ Ντράσκοβιτς. «Ελπίζω να αποκαλύψει ονόματα και πράγματα. Οι οικογένειες των θυμάτων θέλουν να μάθουν την αλήθεια» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ