51

Για σκηνοθετημένη συμπλοκή με εξτρεμιστικά στοιχεία σε μια προσπάθεια αποφυγής των επικείμενων κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Δαμασκού λόγω υπόθαλψης της τρομοκρατίας κατηγορούν το συριακό καθεστώς Αμερικανοί βουλευτές που «πρωτοστάτησαν» στην επιβολή αντιμέτρων.

Η Ρεπουμπλικανή της Φλόριντα Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν και ο Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης Έλιοτ Ένγκελ, αμφότεροι μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσαν τον Τζορτζ Ο.Μπους να εφαρμόσει χωρίς καθυστέρηση τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε από το Κογκρέσο και την οποία έχει υπογράψει εδώ και τέσσερις μήνες.

Η νομοθεσία προβλέπει επιβολή κυρώσεων κατά της Δαμασκού με την κατηγορία ότι υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι κατέχει λιβανικά εδάφη, ότι αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής και ότι επιτρέπει να περνούν στο Ιράκ τρομοκράτες που μάχονται τους εκεί Αμερικανούς στρατιώτες.

«Η επίθεση της Δαμασκού χθές, Τρίτη, ήταν ένας πολιτικός ελιγμός της Συρίας για να αποφύγει τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον» εκτίμησε η Ρος-Λέτινεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου επανέλαβε την θέση της να εφαρμοστούν αμέσως μέτρα κατά της Δαμασκού.

«Ήταν ένα στημένο γεγονός» είπε από την πλευρά του ο Έλιοτ Ένγκελ. «Μετά από την επίθεση το συριακό καθεστώς δήλωσε ότι δεν ανέχεται την τρομοκρατία, αλλά όλο αυτό το βρίσκω πολύ ύποπτο γιατί η Συρία παρέχει υποστήριξη στην τρομοκρατία εδώ και πολλά χρόνια» προσέθεσε.

Από την επίθεση της Τρίτης προάστιο της Δαμασκού όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός, μία πολίτης και δύο εξτρεμιστές. Η συριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για επίθεση ανατρεπτικών στοιχείων και σαμποτέρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό