
Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για το Κυπριακό, επαναλαμβάνει ο Κόλιν Πάουελ
Να ταχθούν υπέρ του σχεδίου Ανάν κάλεσε ο Κόλιν Πάουελ τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. «Είναι καιρός να ενταχθεί όλο το νησί στην ΕΕ την 1 Μαΐου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
30
Να ταχθούν υπέρ του σχεδίου Ανάν κάλεσε ο Κόλιν Πάουελ τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. «Είναι καιρός να ενταχθεί όλο το νησί στην ΕΕ την 1 Μαΐου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ελληνικά και τουρκικά τηλεοπτικά μέσα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπεραμύνθηκε των θετικών του σχεδίου Ανάν.
«Πρόκειται για ένα σχέδιο που πιστεύω ότι είναι ισορροπημένο, εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Είναι μια χρυσή ευκαιρία που δεν θα ξαναπαρουσιαστεί πρίν από μερικές δεκαετίες.»
Ο Κόλιν Πάουελ υπενθύμισε ότι αν δεν εγκριθεί το σχέδιο και από τις δύο κοινότητες, «μόνο το ελληνικό τμήμα του νησιού θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Είναι καιρός οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να πούν: Αρκετά! Είναι καιρός να συμφιλιωθούμε» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece
- Οι «παππούδες» που λήστεψαν την Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι γίνονται σειρά
- Κεφαλονιά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την υπόθεση της 19χρονης – Τι κατέθεσε ο φίλος της Μυρτούς στον ανακριτή
- Σπουδαία ανατροπή για τον Τσιτσιπά και πρόκριση στον δεύτερο γύρο της Μαδρίτης (vid)
- «Access by Design: Ρυθμιστικό Πλαίσιο, Συνταγογράφηση και Βιώσιμες Δαπάνες Υγείας»
