
Αρνητικές στο διάγγελμα Παπαδόπουλου οι πρώτες αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων
Αντίθετη με το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, τόσο στο γενικότερο πνεύμα του όσο και σε επιμέρους επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, ήταν η στάση που εξέφρασαν αμέσως μετά το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου του, και το ΔΗΣΥ, διά του προέδρου του, Νίκου Αναστασιάδη.
71
Αντίθετη με το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, τόσο στο γενικότερο πνεύμα του όσο και σε επιμέρους επιχειρήματα που χρησιμοποίησε, ήταν η στάση που εξέφρασαν αμέσως μετά το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου του, και το ΔΗΣΥ, διά του προέδρου του, Νίκου Αναστασιάδη.
Μιλώντας αμέσως μετά το διάγγελμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί σε αρκετά σημεία του διαγγέλματος του κ. Παπαδόπουλου, αναφέροντας ενδεικτικά ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι με το σχέδιο επισημοποιείται η διχοτόμηση και ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διαφώνησε ριζικά και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι ο κ. Παπαδόπουλος κατέφυγε σε νομικιστικά επιχειρήματα.
Τις εκτιμήσεις του προέδρου απέρριψε και ο πρόεδρος των ΕΔΗ, Γιώργος Βασιλείου, λέγοντας ότι «δεν έλαβε υπόψη ούτε καν τις θέσεις ανθρώπων που μόχθησαν για να φθάσουμε εδώ, όπως ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου».
Είπε ακόμη ότι ο κ. Παπαδόπουλος παρέμεινε συνεπής στη θέση ότι δεν θέλει λύση ομοσπονδίας και τον επέκρινε, λέγοντας ότι «ενήργησε ως να είναι ο μόνος σοφός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Είναι «σοβαρά τραυματισμένος» – Ο Πεζεσκιάν, στην επίλεκτη ομάδα που τον φροντίζει
- Το «Miami Vice» του Τζόζεφ Κοσίνσκι με φόντο το Μαϊάμι του ’80
- Ο Φαν ντε Φεν στο «στόχαστρο» της Γιουνάιτεντ
- «Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Αζεντίν Ουναΐ»
- Συνελήφθη 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο
- «Ένοιωσα ότι εξαπάτησα το σύστημα»: Τι είναι η μέθοδος «κάψε τ΄άχυρα» που αλλάζει τα ραντεβού από dating apps



