27

Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με «οδηγό» τις μετοχές των Deutsche Telekom και Alstom.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,26% στις 2.762,33 μονάδες.

Απώλειες 1,6% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών της στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 σε 364 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες ύψους 93 εκατ. ευρώ.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alstom ανεστάλη, έπειτα από απώλειες έως 18% που σημείωσε νωρίτερα. Η υπ αριθμόν δύο παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρεία σιδηροδρομικών συρμών προειδοποίησε ότι αναμένει να αναλάβει φέτος δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 650 εκατ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για δαπάνες 500 εκατ. ευρώ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται τέλος οι επενδυτές τη μετοχή της Adidas-Salomon. Η υπ αριθμόν δύο παγκοσμίως εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών της στη Βόρεια Αμερική -όπου πραγματοποιεί το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της περίπου- αποτύπωσε, στο τέλος του περασμένου χρόνου, πτώση 31% σε σχέση με το 2002.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,19% στις 4.533,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,33% στις 3.724,53 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,98% στις 4.047,31 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.433,24 μονάδες, με απώλειες 0,86%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ