Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τη μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Prudential, μετά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 30% το 2003.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με «οδηγό» τη μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Prudential, μετά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 30% το 2003.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 2.765,97 μονάδες.
Στην αιχμή της πτωτικής τάσης έχει τεθεί η μετοχή της Prudential μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση της κερδοφορίας της.
Παράλληλα, πιέσεις ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές -όπως της Philips και Nokia- στον απόηχο της υποχώρησης του Nasdaq κάτω από το όριο των 2.000 μονάδων τη Δευτέρα.
Απώλειες 1,1% σημείωσε, τέλος, η μετοχή της Siemens, καθώς η υπ αριθμόν τέσσερα παγκοσμίως εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας προέβλεψε ότι οι τιμές κινητών τηλεφώνων και δικτύων ενδέχεται να σημείωσουν, φέτος, πτώση σε ποσοστό έως και 10%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.531,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,28% στις 3.720,82 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,65% στις 4.042,06 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.644,13 μονάδες, με απώλειες 2,07%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πετάει χαρταετό για την ακρίβεια και για την περιφερόμενη ακροδεξιά τοξικότητα του Γεωργιάδη
- Οι προβλέψεις του Guardian για τα BAFTA 2026 – Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι θα μείνουν εκτός;
- Πώς ο φόβος της AI επηρεάζει τις επαγγελματικές φιλοδοξίες πριν «κλέψει» τις δουλειές
- LIVE: Αταλάντα – Νάπολι
- LIVE: Πανσερραϊκός – Βόλος
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ
