27

Την ενεργοποίηση, μετά την παραίτηση του κ. Πάχτα, των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας υπό την άμεσο εποπτεία του Ν.Χριστοδουλάκη «για να μην χειροτερέψει η κατάσταση μέχρι τις εκλογές και προστεθούν νέα προβλήματα στην διαχείριση του Γ΄ΚΠΣ», ζητούν με δηλώσεις τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των κοινοτικών προγραμμάτων Αριστείδης Τσιπλάκος.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με την πρόοδο του Γ΄ΚΠΣ, οι δημόσιες δαπάνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2003 ανήλθαν στο ποσό των 7.144.145.353 ευρώ, έναντι συνολικών δαπανών 31.578.465.009 ευρώ της περιόδου 2000-2006, «δηλαδή ποσοστό 22,6% και όχι 30% που είχε εκτιμήσει ο κ. Πάχτας».

Επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες, είναι ο κ. Πάχτας να παραδώσει όλα τα σχετικά στοιχεία που κρατεί στο προσωπικό του αρχείο ως επτασφράγιστο μυστικό για να αποκρύπτει την πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ