Στο 3,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το 2003
Στα επίπεδα του 3,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο σύνολο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σημειώνεται ότι ο επίσημος στόχος του υπουργείου Οικονομίας ήταν το 3%.
27
Στα επίπεδα του 3,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο σύνολο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Σημειώνεται ότι ο επίσημος στόχος του υπουργείου Οικονομίας ήταν το 3%. Το 2002 ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 3,6%.
Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός του 2003 υποχώρησε στο 3,4%, έναντι 3,9% το 2002. Σε ετήσια βάση τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν 3,1%.
Η ΕΣΥΕ έδωσε στη δημοσιότητα και τους δείκτες που αφορούν στον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2003, οι οποίοι δεν είχαν εκδοθεί λόγω της απεργίας των υπαλλήλων.
Τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός άγγιξε το 3,3% και το Νοέμβριο υποχώρησε ελαφρά στο 3,2%.
Σε 12μηνη βάση η μεγαλύτερη αύξηση τιμών αφορά στις πατάτες 19,2% και ακολουθούν με σημαντικές αυξήσεις οι τιμές σε κουρεία και κομμωτήρια (10,6%), το κόστος συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτου (9,2%), ο καπνός (8,1%), οι οικιακές υπηρεσίες (8,2%) και οι τιμές σε νωπά πουλερικά (7,3%%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Ολυμπιακός Πειραιώς: Ο Θρύλος που διεκδικεί την ευρωπαϊκή του δόξα κόντρα στον Άγιαξ»
- Οι συνάδελφοί νοσηλευτές του Άλεξ Πρέτι τον τίμησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 27.01.2026]
- Έβερτον – Λιντς 1-1: Ισοπαλία στο «Χιλ Ντίκινσον»
- Συνελήφθη 48χρονος για αρχαιοκαπηλία στον Πειραιά – Είχε στην κατοχή του μαρμάρινη αρχαιότητα του 4ου π.Χ. αιώνα
- Smartphone: Θα καταφέρουν να επιβιώσουν από την επέλαση της AI;


