Προβλήματα στην αγορά από την απόφαση του υφ.Υγείας για το ψωμί, καταγγέλλει ο ΣΕΣΜΕ
Η απόφαση του υφυπουργού Υγείας, να μην πωλούν συσκευασμένο ψωμί όσα καταστήματα (ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία) δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας πρατηρίου άρτου, προκαλεί προβλήματα στην αγορά υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ).
53
Η απόφαση του υφυπουργού Υγείας Έκτορα Νασιώκα, να μην πωλούν συσκευασμένο ψωμί όσα καταστήματα (ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία) δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας πρατηρίου άρτου, προκαλεί προβλήματα στην αγορά υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ).
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΣΕΣΜΕ υποστηρίζει ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά του ψωμιού, και το γεγονός αυτό έχει επίπτωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις τιμές αυτού του προϊόντως πρώτης ανάγκης.
Ο σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν δεσμευτεί πως θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού μέχρι 2,5%, ενώ οι αρτοποιοί κάνουν λόγο για αυξήσεις ύψους τουλάχιστον 10%, την ώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις κινούνται στο 4%.
Επιπλέον, αν και επισημαίνει ότι το ψωμί πρέπει να παραμείνει φθηνό, ο ΣΕΣΜΕ προαναγγέλλει αυξήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει «αναγκαίο κακό», μετά την πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Υγείας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στα ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και κάθε είδους μικτά καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής και ζαχαρωδών προϊόντων να πωλούν συσκευασμένο (σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις) ψωμί, αν δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας πρατηρίου άρτου.
Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι με την ανοχή, ή και με τη σύμπραξη του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Νασιώκας προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, αγνοώντας αντίθετη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Παράλληλα, τονίζεται ότι οι φούρνοι έχουν μετατραπεί σε μικρά σούπερ μάρκετ, που πωλούν σχεδόν τα πάντα, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, και χωρίς τα σούπερ μάρκετ να αντιδρούν σε αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον διαβόητο «Ελ Μέντσο» – Αντίποινα από το καρτέλ CJNG, σοκαριστικά βίντεο
- Θέλτα-Μαγιόρκα 2-0: Νίκη μετά από τέσσερα ματς για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, με δυο γκολ του ‘Ασπας στο τέλος
- Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε πλαστά ευρώ
- Άρης – Κηφισιά 1-1: Έμειναν ξανά χωρίς νίκη στην έδρα τους οι «κιτρινόμαυροι»
- Βίντεο ντοκουμέντο από την Κυψέλη: Η στιγμή που ο 64χρονος μπαίνει στο σπίτι της 25χρονης με αναπηρία
- Ουκρανία: Ανθρώπινοι πόροι και εδαφικά στοιχήματα σε μια αναμέτρηση χωρίς τέλος
