Την πενταετή παράταση των εμπορικών μισθώσεων εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης
Παράταση της προστασίας των επαγγελματικών μισθώσεων κατά πέντε χρόνια, με παράλληλη αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση εξώσεων για επαγγελματίες και εμπόρους που υπάγονται στη σχετική νομοθεσία, μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης.
27
Παράταση της προστασίας των επαγγελματικών μισθώσεων κατά πέντε χρόνια, με παράλληλη αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση εξώσεων για επαγγελματίες και εμπόρους, που υπάγονται στη σχετική νομοθεσία, μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, κατά την κοπή της πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Παιδείας Γερ.Αρσένης, ο γγ. της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημ.Τσοβόλας, η πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Οικονομάκου ανακοίνωσε:
* Την προωθούμενη από τα συναρμόδια υπουργεία και την ΕΥΔΑΠ απόφαση για μείωση των τιμολογίων νερού που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης για να αντιμετωπιστεί η νέα επιβάρυνση που προκαλείται από τις αυξήσεις κατά 10% που επιβάλει ο Δήμος της Αθήνας για «τα τραπεζάκια έξω».
* Την παροχή πρόσθετης (επικουρικής) σύνταξης σε χιλιάδες επαγγελματίες που είναι μέλη του ΕΕΑ και που ανεξάρτητα από το ΤΕΒΕ ή το Ταμείο Εμπόρων μπορούν να αποκτήσουν πρόσθετη επικουρική παροχή.
Το Επιμελητήριο, σύμφωνα με πρόταση της προέδρου της Σ.Οικονομάκου και τις σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα,. μπορεί να αξιοποιήσει για τα 139.000 μέλη του επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τους το θεσμό των επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα
- ΕΕ: Δεύτερο κύμα χρηματοδότησης SAFE για οκτώ κράτη -μέλη με 74 δισ. ευρώ
- «Ολυμπιακός Πειραιώς: Ο Θρύλος που διεκδικεί την ευρωπαϊκή του δόξα κόντρα στον Άγιαξ»
- Οι συνάδελφοί νοσηλευτές του Άλεξ Πρέτι τον τίμησαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο


