Συνεχίζεται η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ
Εξακολουθεί την Τετάρτη το δολάριο να ανακάμπτει έναντι του ευρώ, απομακρυνόμενο ακόμη περισσότερο από το ιστορικό χαμηλό στο οποίο είχε υποχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας, μετά τις αλλεπάλληλες φραστικές δηλώσεις υποστήριξης.
27
Εξακολουθεί, σήμερα, να ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ, απομακρυνόμενο ακόμη περισσότερο από το ιστορικό χαμηλό στο οποίο είχε υποχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας, μετά τις αλλεπάλληλες φραστικές δηλώσεις υποστήριξης.
Ο επικεφαλής της Fed Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε την Τρίτη ότι η εξασθένηση του δολαρίου δεν έχει ακόμη πυροδοτήσει αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και δεν αποτρέπει την εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, Γερμανοί και Γάλλοι πολιτικοί εξέφρασαν ανησυχίες για την κατά 40% ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου την περασμένη διετία. Μετά την ένδειξη ανησυχίας -τη Δευτέρα- του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ για τις «βίαιες» συναλλλαγματικές διακυμάνσεις, τα σχόλια του διοικητή της Budensbank Ερνστ Βέλτεκε, του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Βόλφγκανγκ Κλέμεντ και του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Φρανσίς Μερ ήλθαν να ενισχύσουν την αντίθεση των Ευρωπαίων στην ανοδική τάση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.
Περισσότερο ψύχραιμος εμφανίστηκε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγέ ο οποίος τόνισε την Τετάρτη πως οι αρχές επαγρυπνούν όσον αφορά τα επίπεδα συναλλαγματικής ισοτιμίας του κοινού νομίσματος και ότι δεν συντρέχει λόγος για δραματικοποίηση της κατάστασης.
Παράλληλα, η σχετική σταθεροποίηση της ισοτιμίας του δολαρίου με το γεν εξακολουθεί να οφείλεται σε φόβους της αγοράς για ενδεχόμενο νέας παρέμβασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος μετά από τις παρεμβάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε, στις 12:00 ώρα Ελλάδος, με 1,2671 δολάρια, έναντι 1,2767 δολαρίων την Τρίτη. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν την Τρίτη τα 1,2749 δολάρια.
Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαινόταν στα 134,56 γεν, έναντι 135,64 γεν την Τρίτη.
Το δολάριο παράλληλα ισοδυναμούσε με 106,17 γεν, έναντι 106,23 γεν την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


