Ένας στους δύο ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής «ξέχασε» να το δηλώσει στην Εφορία το 2002
Ένας στους δύο φορολογούμενους που απέκτησε σκάφος αναψυχής το 2002 δεν το δήλωσε στην Εφορία, όπως προκύπτει από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
27
Ένας στους δύο φορολογούμενους που απέκτησε σκάφος αναψυχής το 2002 δεν το δήλωσε στην Εφορία.
Από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στα στοιχεία των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και στα στοιχεία νηολογήσεων και μεταβιβάσεων σκαφών για το 2002, προέκυψε ότι 7.887 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής δεν τα δήλωσαν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, το 2002 πραγματοποιήθηκαν 14.138 νηολογήσεις και μεταβιβάσεις σκαφών αναψυχής. Ωστόσο, μόνο 9.366 φορολογούμενοι δήλωσαν στην Εφορία την απόκτηση σκάφους. Από αυτούς οι 3.699 δήλωσαν την κατοχή σκάφους, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν τη δαπάνη αγοράς.
Παράλληλα, 2.257 φορολογούμενοι απέκρυψαν την κατοχή σκάφους, ενώ 1.631 φορολογούμενοι που, αν και εμφανίζονται με έγκυρο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου στην αίτηση νηολόγησης, δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση.
Τα στοιχεία όσων δεν δήλωσαν την κατοχή σκάφους αναψυχής ή τη δαπάνη αγοράς του, έχουν αρχίσει να αποστέλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Οι ΔΟΥ, στη συνέχεια, θα καλέσουν τους φορολογούμενους για έλεγχο, υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και επιβολή προστίμων. Η ΓΓΠΑ θα προχωρήσει σύντομα στη διασταύρωση των στοιχείων για τα σκάφη αναψυχής που αποκτήθηκαν το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


