Σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
27
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,41% στις 2.438,16 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 135,2 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, με «οδηγό» τις μετοχές των EADS, Novartis και Nokia.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο το φάσμα της αγοράς, ωθώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 2.430 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 1,74% στις 2.883,93 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 1,64% στις 1.263,05 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 1,99% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 2,19%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+3,42%) και οι Κλωστοϋφαντουργίες (+2,75%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,34% στα 12,26 ευρώ), της ΔΕΗ (+1,61% στα 20,16 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+2,10% στα 22,34 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 258 ενισχύονται, 56 υποχωρούν και 70 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη
