Πρόβλημα εναρμόνισης με τις οδηγίες για την εσωτερική αγορά διαπιστώνει η Κομισιόν
H Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμφανίζουν πρόβλημα εναρμόνισης της εθνικής τους νομοθεσίας προς τις κοινοτικές οδηγίες που αφορούν στην ενιαία εσωτερική αγορά, σύμφωνα με την Κομισιόν.
27
H Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμφανίζουν πρόβλημα εναρμόνισης της εθνικής τους νομοθεσίας προς τις κοινοτικές οδηγίες που αφορούν στην ενιαία εσωτερική αγορά, σύμφωνα με το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από το τελευταίο τεύχος του «Πίνακα αποτελεσμάτων της εσωτερικής αγοράς» το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την Κομισιόν.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα εμφανίζει έλλειμμα εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην επικράτειά της, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των κοινοτικών οδηγιών για την εσωτερική αγορά. Οι επιδόσεις της Ελλάδας εμφανίζουν πάντως βελτίωση καθώς τον προηγούμενο Μάιο ήταν 3,4%.
Το υψηλότερο έλλειμμα εμφανίζουν το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία με 3,5% και ακολουθούν το Λουξεμβούργο με 3,4% και η Ελλάδα με 3,1%. Στους «15» τις καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν η Δανία με 0,3%, η Ισπανία με 0,9% και η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Φιλανδία με 1,4%. Οι πέντε αυτές χώρες έχουν πετύχει το στόχο του περιορισμού του μέσου ελλείμματος εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών στο 1,5% του συνόλου. Δηλαδή, έχει μεταφερθεί στο εθνικό τους δίκαιο τουλάχιστον το 98,5% των οδηγιών της εσωτερικής αγοράς.
Συνολικά έξι κράτη-μέλη (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα και Ιταλία) εμφανίζουν υπερδιπλάσιο μέσο έλλειμμα εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος αυτός τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Στοκχόλμης το Μάρτιο του 2001 και επανεβαιώθηκε στη Σύνοδο της Βαρκελόνης το 2002. Σε γενικές γραμμές, πάντως, προκύπτει ότι το μέσο έλλειμμα εφαρμογής που παρουσιάζουν τα κράτη-μέλη, όσον αφορά τις οδηγίες για την εσωτερική αγορά, βελτιώθηκε ελαφρά από 2,4% το Μάιο του 2003 σε 2,3%.
Σε ό,τι αφορά το στόχο «ανοχή μηδέν» που έθεσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Βαρκελόνη, σύμφωνα με τον οποίο καμία κοινοτική οδηγία δεν θα πρέπει να εκκρεμεί για ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία δύο χρόνια μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, προκύπτει ότι μόνο η Δανία, η Πορτογαλία και η Φιλανδία εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.
Στους «15» τη χειρότερη επίδοση εμφανίζει το Λουξεμβούργο με οκτώ οδηγίες να εκκρεμούν και ακολουθούν η Γαλλία με επτά και το Βέλγιο με πέντε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


