Επεκτείνονται οι έλεγχοι από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
Το ΣΔΟΕ θα μπορεί επεμβαίνει και στον τομέα των αυθαιρέτων και των καταπατήσεων, ενώ θα χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να ερευνήσει χώρους και έγγραφα που δεν αφορούν στην επαγγελματική απασχόληση του φορολογούμενου.
27
Το ΣΔΟΕ θα μπορεί επεμβαίνει και στον τομέα των αυθαιρέτων και των καταπατήσεων, ενώ θα χρειάζεται εισαγγελική άδεια για να ερευνήσει χώρους και έγγραφα που δεν αφορούν στην επαγγελματική απασχόληση του φορολογούμενου.
Σύμφωνα με την Ημερησία, οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ επεκτείνονται και στην προστασία του αιγιαλού, της παραλίας και δημοσίων κτημάτων για την πάταξη των καταπατήσεων και της αυθαίρετης δόμησης.
Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το υπουργείο Οικονομίας προβλέπει την οργάνωση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, με προϊστάμενο των υπηρεσιών του μετακλητό ειδικό γραμματέα.
Το ΣΔΟΕ θα πρέπει να συνδράμει τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στον τομέα των αυθαιρέτων και των καταπατήσεων στον αιγιαλό και την παραλία, ενώ σε περίπτωση που γίνει στο ίδιο πρόσωπο ή επιχείρηση, ταυτόχρονος έλεγχος από το ΣΔΟΕ ή άλλη αρμόδια οικονομική υπηρεσία, τότε τον έλεγχο συνεχίζει η υπηρεσία που τον ξεκίνησε πρώτη.
Στο σχέδιο ΠΔ διευκρινίζεται ότι για έρευνα στην κατοικία φορολογούμενου, είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής (όπως εισαγγελέα), ενώ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη άδεια από εισαγγελέα (ή από τον ίδιο τον ελεγχόμενο) προκειμένου να ερευνήσει το ΣΔΟΕ έγγραφα και άλλα στοιχεία, καθώς και άλλους χώρους, που δεν αφορούν στην επαγγελματική απασχόληση του φορολογούμενου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ πλησιάζουν το Ιράν, αλλά ο Παχλαβί δεν θα το κυβερνήσει ποτέ
- Γαλλία: Η Βουλή υπερψήφισε την απαγόρευση χρήσης των κοινωνικών δικτύων σε παιδιά κάτω των 15 ετών
- Δασμοί Τραμπ – Η Νότια Κορέα θέλει συνομιλίες με τις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν»
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό


