71

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων την 15η Ιανουαρίου. Ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του κόμματος, Γιώργος Σαλαγκούδης, μίλησε για «αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα» της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο κ. Σαλαγκούδης, συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «μπουρλότο βάζει στην αγορά, αγανάκτηση και οργή προκαλεί για πολλοστή φορά στις παραγωγικές τάξεις, ο ερασιτεχνισμός, η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία με την απόφαση της για εφαρμογή πρόωρων χειμερινών εκπτώσεων αιφνιδιάζει αρνητικά και διαψεύδει τον εαυτό της».

«Καταργώντας κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους» αναφέρει ο κ.Σαλαγκούδης, «ο αρμόδιος υφυπουργός, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα υπό τη μορφή αποφασίζομεν και διατάσσομεν, επιβάλλει για φέτος περίοδο χειμερινών εκπτώσεων των εμπορικών καταστημάτων από 15 Ιανουαρίου και έως 28 Φεβρουαρίου, ακυρώνοντας στην πράξη τη συμφωνία που είχε συναφθεί με τους εκπροσώπους του εμπορίου για την έναρξη των εκπτώσεων κάθε χρόνο και μόνιμα από την 1η μέχρι την 28η Φεβρουαρίου».

Και αναρωτιέται ο κ. Σαλαγκούδης: «Έχουν άραγε άδικο οι εμπορικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και η Εθνική Ομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που καταγγέλλουν την κυβερνητική αναξιοπιστία και γνωστοποιούν ότι στο μέλλον θα επανεξετάσουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους σε θεσμοθετημένα όργανα του υπουργείου;».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ