Ο ιδρυτής της Parmalat συμφώνησε να παραδώσει τις μετοχές του
Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της χρεοκοπημένης μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών Parmalat, Καλίστο Τάντσι, ο οποίος κρατείται για σκάνδαλο πολλών δισ. ευρώ, συμφώνησε να παραδώσει τις μετοχές του στη νέα διοίκηση της εταιρείας.
37
Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της χρεοκοπημένης μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat, Καλίστο Τάντσι, ο οποίος κρατείται για σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, συμφώνησε να παραδώσει τις μετοχές του στη νέα διοίκηση της εταιρείας.
Όπως δήλωσε το Σάββατο ο εκ των δικηγόρων του Μισέλ Ριμπούτι, «ο Καλίστο Τάντσι, έθεσε στη διάθεση [της έκτακτης διαχείρισης] μερικά από τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του, όλες τις μετοχές του στην Parmalat».
«Νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό σημάδι, θα πρέπει να δώσει το έναυσμα για μια μοναδική διαδικασία η οποία θα βοηθήσει να εκτιμηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου» δήλωσε ο Φάμπιο Μπελόνι, επίσης δικηγόρος του Τάντσι. Είπε πως τα τουριστικά πακέτα μετοχών που ανήκουν στην Coloniale, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία τουρισμού και διακοπών Parmatour, περιλαμβάνονται στις μετοχές που θα μεταβιβαστούν.
Η εταιρεία της οικογένειας Τάντσι, Coloniale Spa, κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των μετοχών της Parmalat Finanziaria, της εταιρείας που ελέγχει τον όμιλο Parmalat.
Ο Καλίστο Τάντσι, που κρατείται στις φυλακές Σαν Βιτόρε του Μιλάνου, έχει ομολογήσει ότι υπεξαίρεσε 500 εκατ. ευρώ περίπου από τα ταμεία της εταιρείας. Ο 65χρονος πρώην πρόεδρος της Parmalat κατέθεσε επίσης ότι γνώριζε για την «τρύπα» των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία, την οποία απέδωσε στις ζημίες από τις επιχειρήσεις στη Νότια Αμερική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι

