Υπεξαίρεση 500 εκατ. ευρώ ομολόγησε ο ιδρυτής της Parmalat
Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της -χρεοκοπημένης- μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat, Καλίστο Τάντσι, ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε 500 εκατ. ευρώ περίπου από τα ταμεία της εταιρείας, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του.
27
Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της -χρεοκοπημένης- μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat, Καλίστο Τάντσι, ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε 500 εκατ. ευρώ περίπου από τα ταμεία της εταιρείας, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του.
Όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δικηγόρος Φάμπιο Μπελόνι, ο Τάντσι προέβη στην ομολογία αυτή στη διάρκεια των ανακρίσεων στις οποίες υποβάλλεται στη φυλακή Σαν Βιτόρε του Μιλάνου, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του το περασμένο Σάββατο.
Δικαστική πηγή αποκάλυψε επίσης ότι ο Τάντσι ομολόγησε στη διάρκεια των ανακρίσεων ότι πλαστογράφησε λογιστικά βιβλία της εταιρείας.
Ο Τάντσι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Parmalat πριν από δύο εβδομάδες, όταν βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου που συγκλονίζει την Ιταλία.
Μήνυση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Παράλληλα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) υπέβαλε μήνυση κατά της ιταλικής εταιρείας, κατηγορώντας την ότι παραπληροφόρησε τους επενδυτές όταν τους πούλησε ομόλογα.
Η SEC ανακοίνωσε ότι η Parmalat πούλησε ομόλογα αξίας 100 εκατ. δολαρίων το 2003, την ίδια περίοδο που είχε «αλλοιώσει» τα λογιστικά της βιβλία. Επίσης, την κατηγορεί ότι είπε ψέματα στους επενδυτές όταν είπε ότι χρησιμοποίησε τα ρευστά της διαθέσιμα για την επαναγορά ομολόγων της αξίας 3,6 δισ. δολαρίων μέσα στο 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ πλησιάζουν το Ιράν, αλλά ο Παχλαβί δεν θα το κυβερνήσει ποτέ
- Γαλλία: Η Βουλή υπερψήφισε την απαγόρευση χρήσης των κοινωνικών δικτύων σε παιδιά κάτω των 15 ετών
- Δασμοί Τραμπ – Η Νότια Κορέα θέλει συνομιλίες με τις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν»
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό


