Μία στις δέκα εταιρείες εγκαταλείπει την κούρσα για τη Σοφοκλέους
Αμεσο ξεκαθάρισμα στην ιδιαίτερα μακροσκελή λίστα των υπό εισαγωγή εταιρειών πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριο, με στόχο την παραμονή σε αυτή μόνο των επιχειρήσεων που όχι μόνο επιθυμούν την εισαγωγή αλλά και πληρούν τις προϋποθέσεις.
27
Αμεσο ξεκαθάρισμα στην ιδιαίτερα μακροσκελή λίστα των υπό εισαγωγή εταιρειών πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο την παραμονή σε αυτή μόνο των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να επιθυμούν αλλά και να πληρούν τις προϋποθέσεις να περάσουν το κατώφλι της Σοφοκλέους.
Έτσι, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, αναμένεται ότι λιγότερες από 30 θα είναι οι εταιρείες που θα παραμείνουν στη λίστα των υπό εισαγωγή μετά τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το Χρηματιστήριο προκειμένου να αποσυμφορήσει την ουρά των περίπου 300 επιχειρήσεων που τα τελευταία πέντε χρόνια κατέθεσαν αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ.
Το πρώτο «ψαλίδι» αφορούσε σε όλες τις αιτήσεις για την Κύρια Αγορά του ΧΑ και τα αποτελέσματα σε αυτή την κατηγορία είναι ενδεικτικά του τι θα πρέπει να αναμένεται σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις της Παράλληλης.
Οι υποψήφιες της Κύριας Αγοράς εταιρείες ήταν 55 και πέραν της επικαιροποίησης του φακέλου τους όφειλαν να προσκομίσουν φορολογικούς ελέγχους έως και για τη χρήση 2002. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στη σχετική υποχρέωσή τους και αναμένεται πια να αποτελέσουν αντικείμενο έγκρισης από τις χρηματιστηριακές αρχές.
Σήμερα, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικού ελέγχου έως και για την περυσινή χρήση για τις εταιρείες της Παράλληλης Αγοράς και, όπως εκτιμούν στελέχη του ΧΑ, ελάχιστες αναμένεται να είναι οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν υποψήφιες για εισαγωγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ πλησιάζουν το Ιράν, αλλά ο Παχλαβί δεν θα το κυβερνήσει ποτέ
- Γαλλία: Η Βουλή υπερψήφισε την απαγόρευση χρήσης των κοινωνικών δικτύων σε παιδιά κάτω των 15 ετών
- Δασμοί Τραμπ – Η Νότια Κορέα θέλει συνομιλίες με τις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν»
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό


