27

Η ιταλική δικαιοσύνη κατηγορεί τον Καλίστο Τάντσι, ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της -χρεοκοπημένης- πολυεθνικής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat, ότι υπεξαίρεσε 800 εκατ. ευρώ για προσωπική του χρήση, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο 65χρονος Τάντσι συνελήφθη το Σάββατο στο Μιλάνο και ανακρίθηκε χθες Κυριακή, στις φυλακές Σαν Βιτόρε, από εισαγγελείς του Μιλάνου και της Πάρμας, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

«Μέσα σε 11 χρόνια υπεξαίρεσε από την εταιρεία 800 εκατ. ευρώ» γράφει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Corriere della Cera, που αποκαλύπτει τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Τάντσι, επικαλούμενη δικαστικές πηγές.

«Ο Τάντσι πήρε για τον εαυτό του και για να χρησιμοποιήσει σε δικές του εταιρείες που δεν ανήκουν στον όμιλο Parmalat 800 εκατ. ευρώ» επισημαίνει από την πλευρά της η Reppublica.

Οι δραστηριότητες του ιδρυτή της εταιρείας αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας από τις 22 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο δικαστήριο της Πάρμας κήρυξε την Parmalat σε κατάσταση χρεοκοπίας κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η Parmalat είχε κύκλο εργασιών ύψους 5,26 δισ. ευρώ και τα χρέη της στις 30 Σεπτεμβρίου έφταναν τα 6,04 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό