Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε ο μεγαλύτερος ιταλικός όμιλος τροφίμων
Αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της κατέθεσε την Τετάρτη, όπως άλλωστε αναμενόταν, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στην Ιταλία, Parmalat, καθώς η υπόθεση του λογιστικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα εισέρχεται σε νέα περίοδο.
27
Αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών του κατέθεσε την Τετάρτη, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στην Ιταλία, Parmalat, καθώς η υπόθεση του λογιστικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα μπαίνει σε νέα περίοδο.
Όπως είπε ο δικηγόρος της εταιρείας, Ντάριο Πικόνε, η Parmalat κατέθεσε την αίτηση σε δικαστήριο της Πάρμας όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.
Το δρόμο για την κατάθεση της αίτησης άνοιξε διάταγμα, που εγκρίθηκε την Τρίτη, με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση στοχεύει να αντιμετωπίσει ταχύτερα και αποτελεσματικά τις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης μεγάλων επιχειρήσεων που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Το σκάνδαλο, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια μετά την ανακάλυψη πλαστού ή κενού τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας, έχει συγκλονίσει την Ιταλία και έχει προκαλέσει τριγμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Καλίστο Τάντσι και δύο πρώην επικεφαλής του λογιστικού τμήματος είναι ανάμεσα στα 20 άτομα, τα οποία αναμένεται να αντιμετωπίζουν την κατηγορία για απάτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι

