Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές εταιρειών που παραδοσιακά ευνοούνται από την οικονομική ανάκαμψη, όπως η Siemens, να ενισχύονται. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών.
27
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές εταιρειών που παραδοσιακά ευνοούνται από την οικονομική ανάκαμψη, όπως η Siemens, να ενισχύονται. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,06% στις 2.620,75 μονάδες. Αυτή την εβδομάδα σημειώνει κέρδη 1,2%.
«Είμαστε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης φέτος, όπου οι επενδυτές ετοιμάζονται για το 2004 και αγοράζουν "κυκλικές" μετοχές, επειδή περιμένουν συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης» δηλώνει στο Bloomberg ο διαχειριστής της Deka Investment, Ραλφ-Μίλερ Ρέχμπεχν.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,10% στις 4.393 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,08% στις 3.505,89 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,61% στις 3.894,60 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.284,54 μονάδες, με κέρδη 1,79%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι

