71

Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε στη ΝΔ μετά από δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της, ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο συντονιστής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης του κόμματος επιτέθηκε εναντίον όσων βρίσκονται εκτός κόμματος, αλλά και όσων προωθούν την επανένταξή τους, ενώ στην κριτική του συμπεριέλαβε ονομαστικά και τον επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργο Σουφλιά, για τη στάση του στις εκλογές του 2000.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα την Τρίτη, ο κ. Πολύδωρας έθεσε ως όρο για την επιστροφή των «εκτός Ρηγίλλης» να ομολογήσουν το λάθος τους και να ζητήσουν δημόσια να επανενταχθούν, λέγοντας πάντως πως η ΝΔ δεν τους χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές.

Στην περίπτωση αυτή ο Βύρων Πολύδωρας «φωτογράφισε» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, για ον οποίο η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θεωρεί ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη πριν επιστρέψει, καθώς η στάση του το 2000 ήταν για πολλούς ένας από τους σημαντικότερους λόγους που έχασε τις εκλογές η Ρηγίλλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Planet, ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι το 2000, όταν τους χρειαζόταν ο κ. Καραμανλής, «ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σουφλιάς ήταν απ έξω και έκαναν διάφορες επιδείξεις αναλυτικής ικανότητας περί των γιγνομένων και των μελλουμένων -ο κ. Αβραμόπουλος εμφατικότερα-. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε ακόμη: «Εμείς οι συνεπείς, οι σταθεροί φέραμε τη ΝΔ σε πλεονεκτική θέση νίκης επτά και δέκα μονάδες». Καυτηρίασε δε τη συζήτηση που έχει ανοίξει στη ΝΔ για το πότε και πώς θα επιστρέψουν οι «εκτός των τειχών», λέγοντας πως είναι ζημιογόνος, «επειδή φαίνεται ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα χωρίς αυτούς τους τρομερούς ήρωες, χωρίς αυτές τις τρομερές μεταγραφές του Μαραντόνα».

Από τα λεγόμενά του πάντως ο συντονιστής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της ΝΔ εξαίρεσε τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο είπε ότι «ήταν εντάξει και από τις εκλογές του 200 και ούτως ή άλλως είναι διαφορετική περίπτωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ