Κοντά σε συμφωνία η κυβέρνηση με την Gas Natural για το 35% της ΔΕΠΑ
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 35% της ΔEΠA στην ισπανική Gas Natural, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη της συμφωνίας, καθώς βρέθηκε συμβιβαστική φόρμουλα.
27
Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 35% της ΔEΠA στην ισπανική Gas Natural, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη της συμφωνίας.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, τα όποια σημεία τριβής με τη Gas Natural φαίνεται πως έχουν ξεπερασθεί με μία συμβιβαστική φόρμουλα την οποία έχουν αποδεχθεί και οι δύο πλευρές.
Tο αίτημα για διασφάλιση της επένδυσης από τυχόν επιβλαβείς για τη ΔEΠA αποφάσεις του Δημοσίου στο μέλλον, φαίνεται ότι ικανοποιείται.
Σε περίπτωση που το Δημόσιο καταστρατηγήσει δεσμεύσεις που θα αναλάβει με τη σύμβαση, τότε με όρους και προϋποθέσεις θα μπορεί να γίνει αναστροφή της πώλησης.
Στο θέμα του μάνατζμεντ οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει, ενώ στο τίμημα ενδέχεται τελικώς να υπάρξει αύξηση σε σχέση με τα 260 εκατ. ευρώ της προσφοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι Iσπανοί έχουν δεχθεί να αυξήσουν κατά 10 εκατ. ευρώ το τίμημα, αν διευθετηθούν εκκρεμούσες οφειλές προς τη ΔEΠA, και κατά επιπλέον 15 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί η διαιτησία για την τιμολόγηση του αερίου που θα αγοράσει η εταιρεία το 2005 από την Gazprom.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χώροι εργασίας: Υπό πίεση οκτώ στους δέκα υπαλλήλους – Στρες, ανισότητες, εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση
- Ανήλικος μέθυσε στο καρναβάλι Ρεθύμνου – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Το χάσμα του πλούτου στην Ευρώπη: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που βγαίνουν «εκτός»
- Ο Γρηγορίου είναι κοντά στον Άρη
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»

