28

Κηρύσσοντας τη νίκη στη μάχη με τις πυρκαγιές που μαίνονταν τις δέκα τελευταίες ημέρες σε πολλές ορεινές κοινότητες της νότιας Καλιφόρνιας, οι αξιωματούχοι έστειλαν την Κυριακή στα σπίτια τους περισσότερους από 2.000 κατάκοπους πυροσβέστες και δήλωσαν ότι σχεδόν όλες οι πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά κατέκαψε σχεδόν τρία εκατομμύρια στρέμματα και κατέστρεψε περισσότερα από 3.400 σπίτια.

Η φύση βοήθησε τους πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες καθώς το Σάββατο σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία σημείωσε μεγάλη πτώση και παρατηρήθηκαν ακόμα και χιονοπτώσεις. Οι συνθήκες αυτές αναμένεται να συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Το μεσημέρι της Κυριακής 2.500 πυροσβέστες επέστρεφαν στα σπίτια τους στη Νεβάδα, την Αριζόνα, το Νιού Μέξικο, το Όρεγκον και τη Βόρεια Καρολίνα.

Περίπου 14.500 πυροσβέστες εξακολουθούν να επανδρώνουν τις περιμέτρους τεσσάρων πυρκαγιών που δεν ελέγχονται ακόμη πλήρως.

Συνολικά 12 πυρκαγιές μαίνονταν στο νότιο τμήμα της Πολιτείας. Οκτώ είχαν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο την Κυριακή το πρωί. Οι άλλες τέσσερις ελέγχονται σε ποσοστά από 70% ως 95% και αναμένεται να έχουν τεθεί πλήρως υπό έλεγχο ως σήμερα το βράδυ.

ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό