
Οργή Παλαιστινίων για την επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στο συγκρότημα του Αλ Ακσα
Την οργή των Παλαιστινίων προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ σε έναν από τους πλέον ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους.
37
Την οργή των Παλαιστινίων προκάλεσε η επίσκεψη, την Τετάρτη, του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ σε έναν από τους πλέον ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους.
Το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι ο υπουργός, Τσάχι Χάνεγκμπι επισκέφθηκε τον ιερό τόπο που οι Εβραίοι αποκαλούν Όρος του Ναού και οι μουσουλμάνοι Αλ Χαράμ Αλ Σαρίφ.
Κατά την επίσκεψή του ο Τσάχι Χάνεγκμπι συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Ρατζόν και υψηλόβαθμα στελέχη της ισραηλινής αστυνομίας. Η επίσκεψη είχε στόχο να ελεγχθούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η αστυνομία, ενόψει της έναρξης του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Ο Σεΐχης Χουσεΐν αλ-Χατίμπ, επικεφαλής της υπηρεσίας για τις μουσουλμανικές ιδιοκτησίες, διαμαρτυρήθηκε ότι ο Χάνεγκμπι μπήκε στο συγκρότημα του τεμένους Αλ Ακσα, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας διεύθυνσης. «Αυτή είναι μία επίσκεψη-πρόκληση και απόπειρα να αναληφθούν ευθύνες τις οποίες έχουμε εμείς» δήλωσε ο Σεΐχης.
Η ακραία παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επέκρινε την επίσκεψη Χάνεγκμπι, χαρακτηρίζοντάς την επιθετική ενέργεια. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η παραβίαση θα πυροδοτήσει εξέγερση και αντίσταση εναντίον της κατοχής», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.ΑΠΕ/Reuters
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in


