Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το σενάριο συγχώνευσης του ΤΤ με την Τράπεζα Αττικής φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει υποβάλει γραπτή πρόταση.
51
Την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ενδεχόμενο να προχωρήσει το σενάριο συγχώνευσης του ΤΤ με την Τράπεζα Αττικής φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών) -βασικός μέτοχος της Αττικής- δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής γραπτή πρόταση.
Η προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού δείχνει πλέον να προωθείται. Στη «μάχη» για την διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν οι μεγάλοι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι, καθώς αποσκοπούν στη διεύρυνση των μεριδίων τους στην εγχώρια αγορά, σε μια εποχή που οι αυξητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην λιανική τραπεζική αρχίζουν να γνωρίζουν κάμψη.
Το πελατόλογιο του ΤΤ -οι ενεργοί πελάτες του ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια- θεωρείται το ισχυρό συγκριτικό του πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του, διάσπαρτο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, η έναρξη των διαδικασιών πώλησης του ΤΤ εκτιμάται ότι θα δώσει το σήμα για ένα νέο γύρο ανακατατάξεων στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα οδηγήσει στη μεταβολή του υφιστάμενου τραπεζικού χάρτη.
ΑΠΕ
- Άρης: Ραντεβού του Ρέγες με τον Μιχάλη Γρηγορίου
- Μπλάτερ: «Η σχέση του Ινφαντίνο με τον Τραμπ μετατρέπει το ποδόσφαιρο σε πολιτική»
- Έχω παιδιά: Νέες περιπέτειες για την οικογένεια Πολίτη
- Κάμαλα Χάρις: Η στάση Μπάιντεν για τη Γάζα της κόστισε τις εκλογές – Διαρροή έρευνας Δημοκρατικών
- It Girl του Μικ Τζάγκερ, τοξικομανής, άστεγη, μέντορας του ροκ – Η Μαριάν Φέιθφουλ βγήκε «αλώβητη αλλά σπασμένη»
- Γεραπετρίτης για Ιράν: Να εξαντληθεί κάθε διπλωματικό μέσο για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση – Τι είπε για Γάζα