Με κέρδη 0,10% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στο Χρηματιστήριων Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλάξεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στο Χρηματιστήριων Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλάξεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 2.114,75 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 549 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως του «πακέτου» στη μετοχή του Παπαστράτου.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν, με «οδηγό» τις μετοχές των Vivendi Universal και Volkswagen.
Στη Σοφοκλέους το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η πορεία της οποίας άλλωστε καθόρισε τη σημερινή συνεδρίαση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,05% στις 2.463,56 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,02% στις 1.061,38 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,07% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,47%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-2,12%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+1,45%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του Παπαστράτου (αμετάβλητες στα 18,02 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,79% στα 17,66 ευρώ) και της ΔΕΗ (+0,78% στα 18,06 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 103 σημείωσαν άνοδο, 182 υποχώρησαν και 99 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ορτέγκα: «Θα παίξουμε σαν να είναι τελικός, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι»
- Μπάιντεν: Τα γεγονότα στη Μινεάπολη παραβιάζουν τις πιο θεμελιώδεις αξίες μας
- ΗΠΑ: Νεαρό πούμα «κόβει» βόλτες στο Σαν Φρανσίσκο και σπέρνει τον πανικό
- Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με νεκρό βρέφος τριών μηνών – Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με τον Άγιαξ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μόνιμη εγκατάσταση της CIA στο Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο

