Ανησυχίες για επανεμφάνιση του SARS στην Κίνα
Πεκίνο: Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί την επανεμφάνιση κρουσμάτων της άτυπης πνευμονίας.
Πεκίνο: Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας ευνοεί την επανεμφάνιση κρουσμάτων της άτυπης πνευμονίας.
Το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ειδικούς μεταδίδει ότι ο ιός της άτυπης πνευμονίας είναι βέβαιο ότι θα επανεμφανισθεί.
«Ωστόσο η κλίμακα της επιδημίας εξαρτάται από τα μέτρα ελέγχου που λαμβάνονται», δήλωσε κινέζος επιδημιολόγος σε ιατρικό συνέδριο στο Πεκίνο.
Ήδη οι επιβάτες που φθάνουν στο λιμάνι Τιανζίν, στη βόρεια Κίνα, είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από μέτρηση της θερμοκρασίας τους και εάν διαπιστωθεί ότι η θερμοκρασία σώματος υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου οδηγούνται σε ιατρικά κέντρα για παρακολούθηση.
Στο Πεκίνο, όπου την τελευταία εβδομάδα η θερμοκρασία μειώθηκε αισθητά, τα κέντρα ελέγχου επιδημιών είναι σε ετοιμότητα ολόκληρο το 24ωρο, σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το σύνδρομο SARS εμφανίσθηκε στη νότια Κίνα τον περασμένο χειμώνα και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 700 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Ο Ζονγκ Νασάν, ιατρός στην επαρχία Γκουανγκντονγκ, που ειδικεύεται στο σύνδρομο της άτυπης πνευμονίας δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αθλούνται και να φροντίζουν την ορθή λειτουργία του αναπνευστικού ώστε να αντιμετωπίσουν τον ιό.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη