Με κέρδη 0,19% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το γενικό δείκτη να κλείνει σε θετικό έδαφος και τους επενδυτές να αναμένουν νεώτερα, κυρίως από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δείχνουν ότι τηρούν στάση αναμονής.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 2.112,57 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 177,5 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.105 – 2.125 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, εν μέσω αισιοδοξίας για τα εταιρικά κέρδη του τρίτου τριμήνου.
Στη Σοφοκλέους, οι συγκρατημένες τοποθετήσεις στα blue chips και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, οδήγησαν την αγορά σε θετικό κλείσιμο. Στον αντίποδα, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στα χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 2.464,67 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,22% στις 1.061,14 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,20% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,87%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Βασικών Μετάλλων (+1,24%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Κλωστοϋφαντουργίες (-1,29%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (-1,42% στα 8,36 ευρώ), της ΔΕΗ (-0,33% στα 17,92 ευρώ) και της Alpha Bank (+1,60% στα 19,10 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 94 σημείωσαν άνοδο, 203 υποχώρησαν και 86 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ορτέγκα: «Θα παίξουμε σαν να είναι τελικός, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι»
- Μπάιντεν: Τα γεγονότα στη Μινεάπολη παραβιάζουν τις πιο θεμελιώδεις αξίες μας
- ΗΠΑ: Νεαρό πούμα «κόβει» βόλτες στο Σαν Φρανσίσκο και σπέρνει τον πανικό
- Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με νεκρό βρέφος τριών μηνών – Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με τον Άγιαξ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μόνιμη εγκατάσταση της CIA στο Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο

