30

Για κακοστημένη σκευωρία των Αρχών έκανε λόγο ο Γιάννης Σερίφης, στη διάρκεια της απολογίας του στη δίκη της 17Ν. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επί σειρά ετών διώκεται για τις πεποιθήσεις του και συμπλήρωσε: «Τελικά δεν έμαθα γιατί βρίσκομαι εδώ».

Ο ίδιος είπε ότι το δικαστήριο και η εξουσία αναμένουν από αυτόν να απολογηθεί για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, οι οποίες είναι γνωστές στους διώκτες του επί 35 χρόνια. «Έχω ξανακαθήσει στο εδώλιο και αποδείχθηκε περίτρανα η σκευωρία των Αρχών» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δίκη της 17Ν είναι πολιτική, καθώς τα κίνητρα που είχε με τη δράση της ήταν πολιτικά, όπως και οι στόχοι που επέλεγε. Χαρακτήρισε δε τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου να θεωρήσει τη δίκη ποινική, σχολίασε: «Η απόφασή σας μπορεί να εξυπηρέτησε τα κόμματα και τις συγκυρίες, αλλά κανέναν δεν ξεγελάσατε».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Μιχάλη Μαργαρίτη, ο οποίος συχνά αναφέρει ότι δικάζει στο όνομα του λαού, ο Γιάννης Σερίφης υπογράμμισε: «Δικάζετε στο όνομα ενός συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης και της εξουσίας του και όχι στο όνομα του λαού. Ο λαός ανήκει στον εαυτό του.»

Αρχικά, ο Γιάννης Σερίφης ζήτησε να μην απολογηθεί σήμερα, λόγω αδιαθεσίας. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου: «Για να έλθει κόσμος. Δεν πέφτουμε στην ίδια παγίδα δεύτερη φορά. Το ίδιο είπε και ο κ. Κουφοντίνας και έφερε εδώ τους χειροκροτητές.»

Ο Γιάννης Σερίφης απάντησε: «Σκέφτεστε πονηρά. Εγώ δεν είχα ποτέ οπαδούς. Δεν περιμένω να έλθουν οπαδοί.»

«Ο παθών μαθών βλέπετε. Ξέρετε τι αθώος άνθρωπος ήρθα εδώ» απάντησε ο κ. Μαργαρίτης.

Η απολογία του Γιάννη Σερίφη ολοκληρώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι και η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ