Ουάσιγκτον: Η λακτοφερρίνη, μια πρωτεΐνη του γάλακτος, αποτρέπει την ανάπτυξη του κολοβακτηριδίου, της σαλμονέλας και του καμπυλοβακτηριδίου που ευθύνονται για πλήθος τροφικών δηλητηριάσεων, σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η εν λόγω αναφορά του αμερικανικού φορέα πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτηση που είχε υποβάλει σε αυτόν μια αμερικανική εταιρία και αφορούσε την έγκριση κυκλοφορίας της λακτοφερρίνης σε μορφή αερολύματος, ώστε να ψεκάζεται στο ωμό κρέας και να αποτρέπει την ανάπτυξη των βλαβερών βακτηριδίων.

Στην αίτηση έγκρισης του προϊόντος, μάλιστα, η αμερικανική εταιρία συμπεριέλαβε επιστημονικά δεδομένα, βάσει των οποίων αποδεικνυόταν ότι η λακτοφερρίνη είναι απολύτως ασφαλής ακόμη και για τα άτομα που είναι αλλεργικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς η ψεκαζόμενη ποσότητα θα είναι αντίστοιχη της παραγόμενης από το ίδιο το κρέας.

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα των δεδομένων, ο FDA ενέκρινε την κυκλοφορία της λακτοφερρίνης σε σκεύασμα και πολύ σύντομα θα βρεθεί και στα ράφια της αμερικανικής αγοράς.

health.in.gr