
Σύλληψη του πρώην «βαρόνου» των ρωσικών ΜΜΕ Βλ.Γκουζίνσκι στο «Ελ.Βενιζέλος»
Ο πρώην μεγιστάνας των ρωσικών μέσων ενημέρωσης Βλ.Γκουζίνσκι, ο οποίος κατηγορείται για οφειλή δανείων ύψους 250 εκατ. δολαρίων σε ρωσικές τράπεζες, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Τη Δευτέρα παραπέμπεται ενώπιον εισαγγελέα.
51
Ο πρώην μεγιστάνας των ρωσικών μέσων ενημέρωσης Βλ.Γκουζίνσκι, ο οποίος κατηγορείται για οφειλή δανείων ύψους 250 εκατ. δολαρίων σε ρωσικές τράπεζες, συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Τη Δευτέρα παραπέμπεται ενώπιον εισαγγελέα.
Σε βάρος του Ρώσου επιχειρηματία και επικριτή του Κρεμλίνου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Interpol κατόπιν ρωσικού αιτήματος· κατά πληροφορίες, είχε χρηματοδοτήσει και την προεκλογική εκστρατεία αρκετών Ρώσων πολιτικών και δεν αποκλείται ορισμένοι εξ αυτών να ενέχονται στην υπόθεση της οικονομικής απάτης.
Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί ήδη η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 51χρονος Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι -ο οποίος συνελήφθη προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, έχοντας στην κατοχή του ρωσικά και ισραηλινά διαβατήρια- θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη τη Δευτέρα.
Ο Βλ.Γκουζίνσκι ήταν ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ανεξάρτητου τηλεπτικού δικτύου της Ρωσίας· έχασε τον έλεγχου του NTV -που περιήλθε υπό κρατικό έλεγχο- λόγω χρεών και εγκατέλειψε τη Ρωσία όταν άρχισε η διερεύνηση της οικονομικής απάτης, στην οποία είχε αναμειχθεί. Συνελήφθη στην Ισπανία το 2000, εντούτοις αφέθηκε ελεύθερος, δίχως να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσής του στη Ρωσία. Έκτοτε διέμενε στο Ισραήλ, υπενθυμίζει το Reuters.
Τελευταία ενημέρωση: 18:37
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η στιγμή που ο 89χρονος βγαίνει από τον ΕΦΚΑ κρατώντας την καραμπίνα
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου

