
Για την πολιτική της Ουάσινγκτον στη χορήγηση βίζας διαμαρτύρεται ο ΗΑΤΤΑ
Τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον στο θέμα της χορήγησης βίζας όσον αφορά στη χώρα μας εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
71
Τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον στο θέμα της χορήγησης βίζας όσον αφορά στη χώρα μας εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η πολιτική εξαίρεσης της χώρας μας από όσα ισχύουν για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν βοηθά το κλίμα φιλίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού εργάζεται με κάθε τρόπο για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών σχέσεων Ελλήνων και Αμερικανών για την καθιέρωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και φιλίας, αλλά σε αυτή του την προσπάθεια, η στάση των ΗΠΑ στο θέμα που αφορά την εξαίρεση της χώρας μας από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο ισχύον καθεστώς βίζας, κάθε άλλο παρά βοηθά στην ισχυροποίηση ενός καλού κλίματος συνεργασίας.
«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις ευρωπαϊκές για τους πολίτες της οποίας απαιτείται βίζα για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του HATTA.
Επιπλέον, τονίζεται ότι η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να ζητούν βίζα ακόμα και για τους τράνζιτ επισκέπτες που προέρχονται από χώρες για τις οποίες προβλέπεται η έκδοση βίζας -όπως η Ελλάδα- ήδη δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε Έλληνες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σε τρίτη χώρα με ενδιάμεσο σταθμό στις ΗΠΑ. Πολλοί ταξιδιώτες δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τελικά το ταξίδι τους, αφού δεν πρόλαβαν να εκδώσουν την τελευταία στιγμή την απαραίτητη βίζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Πεντάχρονος τραυματίστηκε σε πισίνα στην Κρήτη: Έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
- Eurovision: Ο σίγουρος νικητής, η θέση του Akyla και τα 3 αουτσάιντερ που μπορεί να κάνουν την έκπληξη
- Αποκόμματα εφημερίδων και διαβατήριο – Τι βρέθηκε στη βαλίτσα του 89χρονου
- Ο Τεόντοσιτς θα… ζήλευε τον Νίκολα Γιόκιτς
- Τσιτσιπάς – Ρουντ 1-2: Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε (vids)
- Καταναλωτές στα πρόθυρα… πληθωριστικής κρίσης – Τι δείχνει η νέα έρευνα της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη



