
Για κίνδυνο πυρκαγιών προειδοποιεί η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες ότι για τις 26 Ιουλίου είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και τους συνιστά να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην προκληθεί πυρκαγιά από αμέλεια.
38
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της περιόδου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι για το Σάββατο 26 Ιουλίου είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, της Αθήνας, του Πειραιά, της Εύβοιας, του Λασιθίου, του Ηρακλείου, της Σάμου, των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου και της Κέρκυρας.
Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (αλυσοπρίονα, δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κ.λπ.), στάθμευση πάνω σε ξερά χόρτα, απόρριψη αναμμένων τσιγάρων σε υπαίθριους χώρους ή από το αυτοκίνητο.
Ειδικότερα οι εκδρομείς παρακαλούνται να αποφύγουν το ανάμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση κατά το αρχικό στάδιο, πρέπει να απομακρυνθούν έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς αυτές θα καταφθάνουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ολυμπιακός – Μονακό 91-70: Σαρωτικός με Βεζένκοφ, έκανε το πρώτο βήμα για το Final Four!
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σφίγγει τα λουριά»: Βαρύτερα πρόστιμα για τις παραβάσεις κρατών-μελών
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-78: Πρώτο βήμα για το F-4 οι Τούρκοι με σούπερ Μπιμπέροβιτς
- Σοβαρά κενά ασφάλειας και ελλιπή μέτρα αποκάλυψε η ένοπλη δράση του 89χρονου στο κέντρο της Αθήνας
- Ο χιονισμένος Όλυμπος με τα «μάτια» του δορυφόρου Sentinel-2
- Ασταμάτητος Κέντρικ Ναν στο ξεκίνημα με 14 πόντους! (vid)
