30

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Λαμπέτη Ηλείας, με αποτέλεσμα να έχουν καεί περίπου 1.000 στρέμματα με πεύκα και καλλιέργειες. Στην περιοχή βρίσκονται 200 πυροσβέστες με 55 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροπλάνα.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, οι άνεμοι υποχώρησαν και οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων αισιοδοξούν οτι εφόσον διατηρηθεί ο ίδιος καιρός θα κατορθώσουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Χθες απειλήθηκε το μοναστήρι της Παναγίας Κρεμαστής και οι πυροσβέστες μετά από μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις 14 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στους καπνούς και στις φλόγες. Από τη φωτιά κάηκαν πάντως αποθήκες και στάβλοι, όπου φυλάσσονταν ζώα που ανήκαν στη Μονή.

Η φωτιά σήμερα έχει δύο μέτωπα, ένα ανατολικά και ένα νότια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ