
Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές της Carrefour, καθώς ο γαλλικός κολοσσός λιανικής ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο, για πρώτη φορά το τελευταίο ενάμιση έτος.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές της Carrefour, καθώς ο γαλλικός κολοσσός λιανικής ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο, για πρώτη φορά το τελευταίο ενάμιση έτος.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,75% στις 2.416,24 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.043,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,84% στις 3.124,44 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,93% στις 3.300,11 μονάδες. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.635,35 μονάδες, με απώλειες 3,22%.
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές τόσο της Carrefour (+1,9% στα 42,89 ευρώ), όσο και της ABB (+6,5% στα 4,78 ελβετικά φράγκα), η οποία φαίνεται ότι πέτυχε συμβιβασμό σχετικά με αγωγές για τη χρήση αμίαντου στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βερολίνο: Ακτιβίστρια «κόλλησε» το σώμα της σε βιτρίνα μουσείου
- Ωρα ευρωπαϊκού μεταλλίου για Τσελίδη και Τελτσίδου
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες



