37

Το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ηχητικό μήνυμα το οποίο αποδίδεται στον Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Ιρακινός πρώην πρόεδρος στο εν λόγω μήνυμα υποστηρίζει ότι βρίσκεται στο Ιράκ και καλεί τους συμπατριώτες του σε αντίσταση κατά των Αμερικανών.

«Βρίσκομαι ακόμη στο Ιράκ μαζί με ομάδα [Ιρακινών πρώην] ηγετών», φέρεται να δηλώνει ο Σαντάμ Χουσεΐν στην ταινία που ηχογραφήθηκε σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα στις 14 Ιουνίου.

Ο Σαντάμ ζητά από τους Ιρακινούς να προστατέψουν τους μαχητές της αντίστασης και να μην βοηθούν τους «άπιστους κατακτητές».

Το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press σχολιάζει πως δεν υπάρχει τρόπος να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα της ταινίας, ωστόσο όσοι γνωρίζουν την φωνή του Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσαν ότι η φωνή που ακούγεται είναι δική του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα, μία ημέρα μετά την επικήρυξη του Σαντάμ Χουσεΐν από την Ουάσινγκτον με το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων και των δύο γιων του, Ουντάι και Κουσάι, με 15 εκατ. δολάρια.

Νεκροί 11 Ιρακινοί

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν 11 Ιρακινούς που άνοιξαν πυρ εναντίον τους νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο Βορειοδυτικό τομέα της Βαγδάτης.

Το επεισόδιο συνέβη λίγες μόνο ώρες μετά τις επιθέσεις Ιρακινών ενόπλων που προκάλεσαν το θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτης και τον τραυματισμό άλλων 21.

Όπως ανακοίνωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών κατά το επεισόδιο αυτό.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ δέχονται κατά μέσο όρο 13 ανταρτικές επιθέσεις κάθε μέρα, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ