Αύξηση 65,14% στα φορολογικά έσοδα από το Χρηματιστήριο τον Ιούνιο
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών βρέθηκαν τον Iούνιο τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 65,14% στα 11,94 εκατ. ευρώ.
27
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών βρέθηκαν τον Iούνιο τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
H αλλαγή σκηνικού στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία, και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον ανέβασαν τον όγκο των συναλλαγών στα 3,98 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα έσοδα να αυξηθούν 65,14% σε σχέση με τον Iούνιο του 2002 και να διαμορφωθούν στα 11,94 εκατ. ευρώ.
Πέρυσι τον Iούνιο ο τζίρος είχε ανέλθει μόλις στα 2,41 δισ. ευρώ και στα ταμεία του Δημοσίου είχαν εισρεύσει 7,23 εκατ. ευρώ.
H σημαντική αύξηση των χρηματιστηριακών εσόδων τον Ιούνιο περιόρισε στα 20 εκατ. ευρώ την υστέρηση που παρουσιάζουν στο πρώτο εξάμηνο οι εισπράξεις από τη Σοφοκλέους σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού.
Στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα από τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα 36,90 εκατ. ευρώ έναντι 38,92 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002, σημειώνοντας πτώση 5,19%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Amazon προχωρά σε ακόμα 16.000 απολύσεις εν μέσω κούρσας για την ΑΙ
- Η ΚΕΔΕ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων με ενός λεπτού σιγή
- Κακοκαιρία Kristin: Τι ξέρουμε για το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα
- Λεωφορείο με μαθητές συγκρούστηκε με βαν στη Χαλκιδική – Τρεις τραυματίες
- Το άλλο το ανέκδοτο με τον Δημητριάδη σας το είπα;
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: «Όλοι έλεγαν ότι μυρίζει στο εργοστάσιο – Δεν θα το καταθέσουν γιατί φοβούνται»