27

Στις 9 με 11 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για τη διάθεση του νέου «πακέτου» μετοχών (έως 24,6%) του ΟΠΑΠ, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Reuters, επικαλούμενο «πηγή κοντά στη διαδικασία».

«Οι προτεινόμενες ημερομηνίες για τη δημόσια προσφορά είναι στις 9-11 Ιουλίου» δήλωσε η πηγή στο Reuters, προσθέτοντας ότι προηγουμένως χρειάζεται η έγκρισή τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την πηγή, στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί road show με σκοπό την ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών για την προσφορά των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Εφόσον το Δημόσιο προχωρήσει στην πώληση του 24,6% του ΟΠΑΠ, τότε το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού θα μειωθεί στο 51%.

Με βάση τη σημερινή τιμή της μετοχής (λίγο πάνω από τα 9,10 ευρώ), η προσφορά θα αποφέρει στο κράτος έσοδα ύψους 717 εκατ. ευρώ περίπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ