Με κέρδη 0,63% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές, παρά το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε συγκρατημένες τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους.
27
Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές, παρά το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε συγκρατημένες τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 1.779,98 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 124,7 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.748 – 1.783 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης σημείωσε διακυμάνσεις, για να κλείσει τελικά μία ανάσα χαμηλότερα από τις 1.780 μονάδες, καθώς αρκετές μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης «γύρισαν» σε θετικό έδαφος.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,68% στις 2.049,83 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 886,33 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 1,56% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 1,21%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών(+2,06%) και οι Κλωστοϋφαντουργίες (+1,79%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,41% στα 9,66 ευρώ), των Σωληνουργείων Κορίνθου (+11,11% σε 1 ευρώ) και των Κλωστηρίων Ναούσης (+3,79% στα 5,48 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 208 ενισχύθηκαν, 87 υποχώρησαν και 83 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαχτσεσεχίρ – Άρης Betsson 81-79: Έχασαν στην τελευταία επίθεση οι «κιτρινόμαυροι»…
- Ειρήνη Κουμαριανού: Τι θυμάται η εγγονή της, 13 χρόνια μετά από το θάνατο της ηθοποιού
- Οργή στη Δανία: Η αμερικανική πρεσβεία αφαίρεσε τις σημαίες με τα ονόματα των πεσόντων Δανών στρατιωτών
- Μερτς: Απαιτείται τώρα μια τελική απόφαση για την τελωνειακή συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ – Δεν θα δεχτούμε όμως επιδείνωση
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-85: «Πράσινο» το ντέρμπι στο μπάσκετ Γυναικών
- Τσιμίκας: «Δεν έχω λόγια για την τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»