37

Πρόστιμα από 146 έως 2.934 ευρώ προβλέπει για τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων ΚΤΕΛ Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Μεταφορών, σε περίπτωση που το λεωφορείο δεν είναι καθαρό ή δεν έχει κλιματισμό, που οι αρμόδιοι υπάλληλοι φέρονται με απρέπεια ή δεν τους κάνουν κράτηση θέσης, ή σε περίπτωση απώλειας των αποσκευών τους.

Οι τυφλοί μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με τον εκπαιδευμένο σκύλο τους, χωρίς να τους το αρνείται κανείς, και οι ζωόφιλοι να μεταφέρουν τα κατοικίδιά τους, αρκεί να έχουν το ειδικό καλάθι, όπως σημειώνει το Έθνος την Τρίτη.

Εξάλλου, σε περίπτωση που οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ θέλουν να καπνίσουν θα πρέπει να διενεργούν …δημοψήφισμα μεταξύ των επιβατών. Αν κάποιος επιβάτης διαμαρτυρηθεί και υποβάλει σχετική καταγγελία το πρόστιμο που θα πρέπει να καταβάλει ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου θα κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.500 ευρώ.

Το Προεδρικό Διάταγμα που απέστειλε προς έγκριση ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προβλέπει επίσης τη σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου σε κάθε νομό με αρμοδιότητα την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ