Λονδίνο: Η συχνή κατανάλωση τσαγιού βοηθά όχι μόνο την καταπολέμηση της τερηδόνας αλλά και της κακοσμίας του στόματος, όπως αποδεικνύει αμερικανική μελέτη, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Μικροβιολογικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Pace τονίζει ότι το τσάι περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να καταπολεμήσουν τη φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, την τερηδόνα αλλά και πλήθος άλλων λοιμώξεων.

Η πρόσφατη έρευνα εστιάζει κυρίως στις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου και του πράσινου τσαγιού και επισημαίνει ότι ιδίως το δεύτερο εμφάνισε πρωτοφανή αντιμικροβιακή δράση.

Αντίστοιχα ευεργετική δράση αποδείχθηκε ότι έχει και το μαύρο τσάι, ωστόσο δεν ίσχυε το ίδιο και για τις μη καφεϊνούχες μορφές του ροφήματος.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί ερευνητές υπογραμμίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των πολυφαινολών, ουσιών που περιέχονται στο τσάι και επιβραδύνουν την ανάπτυξη των μικροβίων, αποτρέποντας την κακοσμία του στόματος.

«Οι θετικές ιδιότητες του τσαγιού για την υγεία είναι πάρα πολλές, ωστόσο τα νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ίσως έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.

health.in.gr