27

Δεύτερη ευκαιρία έως το τέλος Ιουλίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που τηρούν βιβλία Α΄και Β΄κατηγορίας του ΚΒΣ, ώστε να κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις της εξαετίας 1993-1998, εφόσον δεν το έπραξαν ως το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο Βήμα, το μέτρο αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη για τον προϋπολογισμό μετά την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, με την οποία η ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων 1999 και παλαιότερων ετών επεκτείνεται και σε υποθέσεις για τις οποίες τηρήθηκαν τα βιβλία Γ΄κατηγορίας του ΚΒΣ.

Από την προσέλευση περίπου 100.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40.000 Ανώνυμων Εταιρειών και ΕΠΕ εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 180 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα αποτελέσει ισχυρή «ένεση» στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Τόσο οι εταιρείες που τηρούν βιβλία Γ΄κατηγορίας όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Α΄και Β΄κατηγορίας θα έχουν προθεσμία για να υποβάλλουν τα σχετικά σημειώματα περαίωσης, προκειμένου να κλείσουν χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις της εξαετίας 1993-98 έως τις 30 Ιουλίου 2003.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ