Έκτακτους ελέγχους στην αγορά καυσίμων ξεκινούν κλιμάκια του ΣΔΟΕ
Το λαθρεμπόριο που παρατηρείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο -τελευταίος μήνας που ισχύουν οι μειωμένοι φόροι στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης- μπαίνει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Εντός των ημερών το ΣΔΟΕ ξεκινά έκτακτους ελέγχους.
30
Το λαθρεμπόριο που παρατηρείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο -τελευταίος μήνας που ισχύουν οι μειωμένοι φόροι στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης- μπαίνει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Εντός των ημερών το ΣΔΟΕ ξεκινά έκτακτους ελέγχους.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, οι έλεγχοι θα στηριχθούν στο έκτακτο σχέδιο το οποίο κατήρτισε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατόπιν οδηγίας του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη.
Οι έλεγχοι κρίθηκαν αναγκαίοι καθώς οι υψηλές τιμές του πετρελαίου καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα λειτούργησαν ως πρόσθετο «κίνητρο» στους λαθρέμπορους, οι οποίοι όχι μόνο διακινούσαν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης για κίνηση, αλλά αποθήκευαν παράνομα αφορολόγητες ποσότητες με σκοπό τη διακίνησή τους τους επόμενους μήνες.
Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει όλες τις εταιρείες μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες θα εντοπίζονται μέσω του συστήματος «Regdata».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του, το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού
- Βαγγέλης Παυλίδης: Η απίθανη εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ – Τι έκανε ο Έλληνας επιθετικός στο «έπος» της Λισαβόνας (vid)
- Καλλιθέα: Δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο βρέφος των επτά ημερών που έχασε τη ζωή του
- Πρόγραμμα-φωτιά σε Ελλάδα και Champions League: Ο Ολυμπιακός και ένας δύσκολος Φλεβάρης
- Ο κος Ζυλ: Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ στο Πόρτα
- ΕΒΕΑ: Αίτημα για 120 δόσεις στα χρέη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας
